Άρθρα

Μένη Μαλλιώρη » Δημοσιεύματα Τύπου » 2/2/2010 Νέοι πρόεδροι σε ΟΚΑΝΑ, ΕΚΕΠΥ, ΕΚΑΒ και Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

2/2/2010 Νέοι πρόεδροι σε ΟΚΑΝΑ, ΕΚΕΠΥ, ΕΚΑΒ και Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Νέοι πρόεδροι σε ΟΚΑΝΑ, ΕΚΕΠΥ, ΕΚΑΒ και Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής

Ανακοινώθηκαν οι νέοι διοικητές των υγειονομικών περιφερειών

Τις προτάσεις του υπουργείου Υγείας για τις θέσεις των διοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας κατέθεσε στον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Δημήτρη Κρεμαστινό, η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Οι νέοι διοικητές που προτείνονται και επελέγησαν σύμφωνα με τις διαδικασίες της Ανοικτής Διακυβέρνησης, είναι:

 • -Για την 1η ΥΠΕ (Αττικής) ο Αναστάσιος Χατζής. Γεννήθηκε το 1950 , είναι παιδίατρος, έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»
 • -Για την 2η ΥΠΕ (Πειραιά και Αιγαίου) η Χριστίνα Παπανικολάου. Γεννήθηκε το 1952, είναι βιοπαθολόγος, έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Γενική Γραμματέας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, μέλος του Δ.Σ. του «Θριασίου» και είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
 • -Για την 3η ΥΠΕ (Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας) ο Χρήστος Ζηλίδης. Γεννήθηκε το 1960, είναι Επίκουρος Καθηγητής του Α΄ ΤΕΙ Λάρισας, έχει διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΠΕΣΥΠ Θεσσαλίας και Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής του ΠΕΣΥΠ Ηπείρου.
 • -Για την 4η ΥΠΕ (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) ο Αριστείδης Μπουσουλέγκας. Γεννήθηκε το 1945,  είναι επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής Α.Π.Θ. και έχει διατελέσει Αναπληρωτής Πρόεδρος ΚΕΣΥ, μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΕΔΠ του Α.Π.Θ., Πρόεδρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και Γενικός Διευθυντής Β’ ΠΕΣΥ.
 • -Για την 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) ο Πέτρος Τομάρας. Γεννήθηκε το 1955, είναι καθηγητής Μάρκετινγκ ΤΕΙ Αθήνας και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» και Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
 • -Για την 6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νησιών, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) ο Παναγιώτης Γκούμας. Γεννήθηκε το 1948, είναι διευθυντής της Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρρυγγολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών ΩΡΛ και έχει διατελέσει Πρόεδρος της Στέγης Υγειονομικών Ελλάδος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών.
 • -Για την 7η ΥΠΕ (Κρήτης) ο Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης. Γεννήθηκε το 1945, είναι ιατρός Aκτινολόγος, έχει διατελέσει βουλευτής Ηρακλείου, πρόεδρος του Βενιζέλειου-Πανάνειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

Παράλληλα, η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής προτείνει για πρόεδρο του Οργανισμού Καταπολέμησης και Αντιμετώπισης Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) την Μινέρβα-Μελπομένη (Μένη) Μαλλιώρη. (Γεννήθηκε το 1952, είναι επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει διατελέσει Ευρωβουλευτής, Ειδική Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ την περίοδο 1997-1999).

Τέλος, στο πλαίσιο της διαδικασίας της Ανοικτής Διακυβέρνησης επιλέγησαν και ορίζονται από την υπουργό Υγείας:

 • -Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ( ΕΚΕΠΥ) ο Δημήτριος Πύρρος και υποδιοικητής ο Ιωάννης Ξενέλης.
 • Ο κ. Πύρρος γεννήθηκε το 1961, Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΚΑΒ, Ορθοπεδικός Χειρουργός, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Ιατρική Επειγόντων Περιστατικών και Καταστροφών (WADEM), Μέλος του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας και έχει διατελέσει Ιατρικός Διευθυντής Τομέα Εγκαταστάσεων και Διευθυντής Πολυκλινικής του «Αθήνα 2004» καθώς και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».
 • Ο κ. Ξενέλης γεννήθηκε το 1946, είναι ιατρός ΩΡΛ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διατελέσει Πρόεδρος της Νεύρο-ωτολογικής Εταιρείας και Μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Εταιρείας ΩΡΛ.
 • -Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο Ιωάννης Ροτζιόκος και αντιπρόεδροι οι Παναγιώτης Τζανετής και Παναγιώτης Κορμάς.
 • Ο κ. Ριτζιάκος γεννήθηκε το 1953, είναι διευθυντής της Αντιφυματικής Μονάδας Πνευμονολογίας- Φυματιολογίας του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» και έχει διατελέσει Διοικητής- Πρόεδρος του Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας», Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» και Γενικός Γραμματέας της ΕΙΝΑΠ.  
 • Ο κ. Τζανέτης γεννήθηκε το 1951 ετών, είναι επιμελητής Α΄- Γενικός Χειρουργός, έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
 • Ο κ. Κορμάς γεννήθηκε το 1968, είναι χειρουργός ορθοπεδικός, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
 • -Πρόεδρος του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής ο Νικηφόρος Αγγελόπουλος. Γεννήθηκε το 1943 και είναι καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ταξινομημένο σε: Δημοσιεύματα Τύπου · Ετικέτες:, ,