Άρθρα

Μένη Μαλλιώρη » Εκδηλώσεις » Εκδήλωση ΟΚΑΝΑ – Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Παρεμβάσεις στο δρόμο για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες – Ανάπτυξη πλαισίου συνεργασίων τοπικών φορέων»

Εκδήλωση ΟΚΑΝΑ – Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Παρεμβάσεις στο δρόμο για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες – Ανάπτυξη πλαισίου συνεργασίων τοπικών φορέων»

Εκδήλωση του ΟΚΑΝΑ και του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Παρεμβάσεις στο δρόμο για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες – Ανάπτυξη πλαισίου συνεργασίας τοπικών φορέων» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην εκδήλωση συμετείχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, η Πρόεδρος ΟΚΑΝΑ Μ. Μαλλιώρη, ο Αντιπρόεδρος ΟΚΑΝΑ Κ. Γαζγαλίδης, η Αντιδήμαρχος Κ. Γούλα καθώς και θεραπευτικό προσωπικό του ΟΚΑΝΑ και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Η εκδήλωση είχε σαν στόχο την παρουσίαση των προγραμμάτων και δράσεων του ΟΚΑΝΑ, που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ στη Θεσσαλονίκη και την ενίσχυση και διεύρυνση των δικτύων συνεργασίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημονικών οργανώσεων και φορέων.

Τα προγράμματα και οι καινοτόμες δράσεις του ΟΚΑΝΑ στην υλοποίηση των οποίων καλεί ως αρωγούς, συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες τις τοπικές κοινωνίες και φορείς, αφορούν σε:

• «Δουλειά στο δρόμο»

• Παρεμβάσεις διερεύνησης νέων χώρων συνάθροισης χρηστών

• Παρεμβάσεις εστιασμένες σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (μετανάστες, ανήλικους, αποφυλακισμένους, οροθετικούς, παλιννοστούντες, εκδιδόμενες κ.ά.)

• Δικτύωση υπηρεσιών, κοινωνικών φορέων, φορέων υγείας, ΜΚΟ

• Εναλλακτικές πολιτικές της φυλάκισης

• Προγράμματα κατάρτισης σε θέματα εξαρτήσεων Ελληνικής & Δημοτικής Αστυνομίας

• Ανάπτυξη δικτύου εθελοντών.

Στα παρακάτω συνημμένα μπορείτε να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Ν. Μπούκα, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Σάββατο 19-1-2013, «Υλοποιεί μέσω ΕΣΠΑ ο ΟΚΑΝΑ, Θεσσαλονίκη, «street work» σε πιάτσες χρηστών.).

Ταξινομημένο σε: Εκδηλώσεις