Άρθρα

Μένη Μαλλιώρη » Συνεντεύξεις τύπου

Η ώρα της κάλπης 16/4/19 – Μένη Μαλλιώρη: Υποψήφια ευρωβουλευτής «ΚΙΝ.ΑΛ.»

Δείτε το βίντεο της εκπομπής εδώ: … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Video, Άρθρα-Συνεντεύξεις, Συνεντεύξεις τύπου

Συμπόσιο για τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης στο Στρασβούργο

Η σημασία της λειτουργίας των Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης (XEX) αποτέλεσε το θέμα συμποσίου που οργάνωσε προ ημερών ο δήμαρχος του Στρασβούργου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Ithaque», στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πάνω από τριάντα ομιλητές από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, τον Καναδά και το «Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία» ανέπτυξαν τη θετική τους άποψη για τη λειτουργία τέτοιων χώρων ως μια βασική και απαραίτητη συνισταμένη στην πολιτική μείωση της βλάβης. Προσκεκλημένη να μιλήσει για την Ελλάδα ήταν η Μένη Μαλλιώρη, καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), η οποία στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν για την υλοποίηση των ΧΕΧ στην Ελλάδα, παρά τη λειτουργία πιλοτικού προγράμματος Χώρου Ελεγχόμενης Χρήσης του «Οδυσσέα» το 2013 και τα επιτυχή αποτελέσματά του. Όπως ανέφερε η κ. Μαλλιώρη, σε πόλεις της Ευρώπης, … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Εξωτερικό, Συνεντεύξεις τύπου

Παραίτηση της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κας Μένη Μαλλιώρη

Στις 19 Δεκεμβρίου 2013, η Πρόεδρος ΔΣ ΟΚΑΝΑ, κα Μένη Μαλλιώρη υπέβαλε την παραίτησή της. Για να ενημερωθείτε για τους λόγους της παραίτησης και για να διαβάσετε ολόκληρο το έγγραφο, πατήστε εδώ. … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Συνεντεύξεις τύπου

Η θέση του ΟΚΑΝΑ σχετικά με τα 3 θέματα που συζητήθηκαν στη συνέντευξη Τύπου στις 17/12/2013

Σε συνέχεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε από την Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ σήμερα, 17/12/2013, και με βάση τις θεματικές και τα ερωτήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο ΟΚΑΝΑ συνέταξε το ακόλουθο κείμενο που περιλαμβάνει συνοπτικά τις θέσεις του για όσα συζητήθηκαν. Η θέση του ΟΚΑΝΑ για τα 3 θέματα που συζητήθηκαν στη συνέντευξη τύπου 1) Προμήθεια βουπρενορφίνης Α) Τον Αύγουστο του 2013 τιμολογείται στην ελληνική αγορά και εντάσσεται στο Δελτίο Τιμών από τον ΕΟΦ δεύτερο γενόσημο βουπρενορφίνης, το οποίο είχε ήδη άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ για την ελληνική αγορά από το 2010 ενώ το 2012 κατατάχθηκε στον Πίνακα Δ του Νόμου 3459/2006 περί ναρκωτικών. Ο ΟΚΑΝΑ ενημερώνει την προμηθεύτρια εταιρεία ότι εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις βάσει νομοθεσίας για τη διενέργεια διαγωνισμού, με την τιμολόγηση και του δεύτερου γενόσημου, είναι υποχρεωμένος … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Συνεντεύξεις τύπου

Διακήρυξη της Αθήνας: «Διακήρυξη σχετικά με την προστασία της δημόσιας υγείας μέσω της διασφάλισης των απαραίτητων υπηρεσιών στον τομέα της πολιτικής για τα ναρκωτικά υπό συνθήκες οικονομικής λιτότητας»

Στις 26 Νοεμβρίου 2013 υιοθετήθηκε από την Ομάδα Πομπιντού του Συμβουλίου της Ευρώπης, η «Διακήρυξη σχετικά με την προστασία της δημόσιας υγείας μέσω της διασφάλισης των απαραίτητων υπηρεσιών στον τομέα της πολιτικής για τα ναρκωτικά υπό συνθήκες οικονομικής λιτότητας» ή αλλιώς «Διακήρυξη της Αθήνας». Η πρωτοβουλία για το περιεχόμενο της Διακήρυξης και τη δέσμευση των κρατών μελών της Ομάδας Πομπιντού ήταν ελληνική ενόψει της επερχόμενης ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. το α΄ εξάμηνο του 2014, κατά την οποία η Ελλάδα θα εκπροσωπήσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλες τις Διεθνείς Συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνο το διάστημα. Ο σκοπός της Διακήρυξης είναι να αντιληφθούν οι κυβερνήσεις των κρατών μελών την αναγκαιότητα και τη σημασία της διασφάλισης των υπηρεσιών αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών ιδιαίτερα σε συνθήκες λιτότητας ως βασικό μέσο προστασίας της δημόσιας υγείας και … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Συνεντεύξεις τύπου