Άρθρα

Μένη Μαλλιώρη » Δημοσιεύματα Τύπου

«Τις Πταίει;»

Στις 29 Ιουνίου 1874, δημοσιεύτηκε το άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη στην εφημερίδα «Καιροί» με τίτλο «Τις Πταίει;». Η αρχικά ανυπόγραφη δημοσίευση που οδήγησε στην περίφημη αρχή της Δεδηλωμένης καταλήγει: «Αλλ΄ η ειλικρινής μελέτη του θέματος μας ήγαγεν εις το αλάνθαστον συμπέρασμα ότι δεν πταίει το Έθνος. Αλλού έγκειται το κακόν και εκεί πρέπει να ζητηθεί η θεραπεία». Το πρόσφατο συμβάν της συνάντησης Γεννηματά-Βενιζέλου απαιτεί πράγματι ειλικρινή μελέτη του θέματος, για να δούμε πού έγκειται το κακόν και πού πρέπει να ζητηθεί η θεραπεία. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι, «είχε ενημερώσει την Φώφη Γεννηματά για την απόφασή του να μην κατέβει υποψήφιος με σταυρό στη Θεσσαλονίκη από τον Νοέμβριο του 2018», χωρίς όμως παράλληλα να έχει έκτοτε ενημερώσει για την όποια απόφασή του σχετικά με τον ρόλο του στις … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Άρθρα-Συνεντεύξεις, Δημοσιεύματα Τύπου, Τελευταία Νέα

Μένη Μαλλιώρη: Φέρω τίτλο τιμής την καταγωγή μου

Η Μένη Μαλλιώρη είναι γνωστή μέσα από τις καίριες θέσεις που έχει υπηρετήσει την κοινωνία επί σειρά ετών. Εκτός από καθηγήτρια Ψυχιατρικής, έχει βάλει στη χώρα μας τα θεμέλια της ολιστικής διαχείρισης της εξάρτησης από τα ναρκωτικά, ως επικεφαλής επί σειρά ετών στον ΟΚΑΝΑ.Επίσης είναι γνωστή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας καθίσει ως Ευρωβουλευτής στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου μέσα από τις παρεμβάσεις της και την ανάδειξη βασικών ζητημάτων για την υγεία και την ποιότητα ζωής.Σήμερα διεκδικεί να περάσει και πάλι το κατώφλι του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να αγωνιστεί για την εφαρμογή πολιτικών που θα οδηγήσουν στην ενωμένη Ευρώπη, ώστε να ζούμε στο εσωτερικό της με δημοκρατία, ειρήνη και σταθερότητα. Αυτές οι τριες αξίες, όμως, δεν επικρατούν δια νόμου, δεν επιβάλλονται. Εχοντας διανύσει, στο παρελθόν, μία πετυχημένη θητεία στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, σήμερα … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Άρθρα-Συνεντεύξεις, Δημοσιεύματα Τύπου, Συνεντεύξεις τύπου, Τελευταία Νέα

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής Μένη Μαλλιώρη μιλάει για όλους και για όλα στον MAXIMUM FM 93,6

Μπορείτε να ακούστε τη συνέντευξή μου στο MAXIMUM FM 93,6 κάνοντας κλίκ εδώ. … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Audio, Άρθρα-Συνεντεύξεις, Δημοσιεύματα Τύπου, Πολυμέσα, Συνεντεύξεις τύπου, Τελευταία Νέα

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι η επιλογή που εγγυάται αλλαγή στην Ευρώπη»

Η πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ και πρώην ευρωβουλευτής κατεβαίνει ξανά υποψήφια και μιλάει στα «ΝΕΑ» για τις προκλήσεις και τις απειλές που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη για πολιτικές που θα παρέχουν στους πολίτες ασφάλεια και ευημερία H Μένη Μαλλιώρη είναι ευρύτερα γνωστή για τη θητεία της στον ΟΚΑΝΑ, έχει όμως εμπειρία και στην Ευρωβουλή. Η Ευρώπη τότε, όμως, ήταν εντελώς διαφορετική απ’ ό,τι τώρα. «Η τρομοκρατία, το Μεταναστευτικό, οι αρνητικές διεθνείς εξελίξεις, είναι προκλήσεις που απειλούν τα θεμέλιά της και θέτουν σε κίνδυνο τη δημοκρατία», αναφέρει χαρακτηριστικά. Για τη Μαλλιώρη δεν υπάρχουν προοδευτικά μέτωπα με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το κυβερνών κόμμα «δεν είναι προοδευτικό κόμμα» για να δημιουργήσει κάτι τέτοιο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εντείνουν το κλίμα πόλωσης που ήδη υπάρχει για τις εθνικές εκλογές και επιδιώκουν … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Άρθρα-Συνεντεύξεις, Δημοσιεύματα Τύπου, Συνεντεύξεις τύπου, Τελευταία Νέα

Σιγά μην είναι και «δημοπρασία» οι ευρωεκλογές! – Συντάκτρια Μένη Μαλλιώρη

Είναι οι ευρωεκλογές δημοψήφισμα; Εάν νομίζουμε ότι είναι κάτι από τα δύο, τότε είμαστε θύματα παραπληροφόρησης. Μόνο ότι είναι «δημοπρασία» δεν μας έχουν πει ακόμα, αλλά και πάλι, μέχρι τότε ποιος ξέρει! Ως «μοναδική δημοσκόπηση» χαρακτήρισε, στη χτεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Είπε συγκεκριμένα, ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 του Μάη θα δημιουργήσει μια παταγώδη κατάρρευση της απάτης που έχει προσπαθήσει να στήσει με τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι οι ευρωεκλογές θα είναι μια «μοναδική δημοσκόπηση για να δείξω την μεγάλη απάτη που έχει στήσει ο κ.Μητσοτάκης με όλο αυτό το σύστημα που τον στηρίζει». Εάν πράγματι ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι έχει στηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση σε συνεργασία με ΜΜΕ «απάτη», για να χάσει το κόμμα του τις  … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Άρθρα-Συνεντεύξεις, Δημοσιεύματα Τύπου, Τελευταία Νέα