Άρθρα

Μένη Μαλλιώρη » Δημοσιεύματα Τύπου

Μια καταξιωμένη επιστήμονας στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ – Στην Πάτρα σήμερα η πατρινή υποψήφια ευρωβουλευτής Μένη ΜαλλιώρηΜια καταξιωμένη επιστήμονας στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ – Στην Πάτρα σήμερα η πατρινή υποψήφια ευρωβουλευτής Μένη Μαλλιώρη

Στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα, η υποψήφια ευρωβουλευτής Μένη Μαλλιώρη, για να μιλήσει το απόγευμα σε εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Αχαΐας, για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσεχείς ευρωεκλογές. Η πατρινή καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δέχτηκε πριν λίγο καιρό, την πρόταση της Φώφης Γεννηματά,  να δώσει μια γνώριμη για αυτήν μάχη, αφού διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1999-2004, με τη θητεία της να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επιτυχημένη, προωθώντας σημαντικές πρωτοβουλίες στα θέματα υγείας. Περισσότερα εδώ … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Δημοσιεύματα Τύπου, Εκδηλώσεις

Διαστρεβλώνει την αλήθεια ο κ. Πολάκης

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης αναφέρεται απαξιωτικά στις δράσεις του ΟΚΑΝΑ και ειδικότερα στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ-ΟΚΑΝΑ. Λόγοι που συνδέονται με, την δικαστική διερεύνηση του θέματος, την επιλογή της σιωπής τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών εκθέσεων του ΣΕΥΥΠ, την γνώση ότι συχνά οι πολιτικοί υπερβάλλουν στο πλαίσιο της κομματικής αντιπαράθεσης, μου επέβαλαν τη στάση της “ψυχραιμίας” και της διακριτικής, θέλω να πιστεύω, ενημέρωσης του Πρωθυπουργού, μέσω επιστολής μου, στις 4 Νοεμβρίου 2016. Με την ευκαιρία της συζήτησης στην Βουλή, στις 12 Απριλίου του 2017, σχετικά με την Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Θέματα Υγείας ο κ. Πολάκης μεταξύ άλλων ανέφερε, “Να μην κουβεντιάσουμε για την προγραμματική σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ-ΟΚΑΝΑ που πήρε 10 εκατομμύρια για να προσλάβει εκατόν τριάντα άτομα επί εποχής Λοβέρδου, και σε … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Δημοσιεύματα Τύπου

Ανακοίνωση ΟΚΑΝΑ σε συνέχεια της επιστολής της Υφυπουργού Υγείας, Ζ. Μακρή, που δημοσιεύτηκε στις 13/11/2013, στον Τύπο

O OKANA, σε συνέχεια της επιστολής της Υφυπουργού Υγείας, Ζ. Μακρή, η οποία δημοσιεύτηκε στις 13/11/2013, στον Τϋπο, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Αθήνα, 13/11/2013 Είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι σε δημόσια επιστολή απάντηση της Υφυπουργού Υγείας, κας Ζ. Μακρή, αφήνονται αιχμές για «πρακτικές» του ΟΚΑΝΑ σε διάφορες «δραστηριότητές» του που κατά τη γνώμη της Υφυπουργού χρήζουν διερεύνησης και ελέγχου. Τα τελευταία 3 χρόνια ο ΟΚΑΝΑ έχει αποδεδειγμένα παραγάγει έργο σε όλα τα επίπεδα, με πιο αναγνωρίσιμο εκείνο στη θεραπεία εξαρτημένων από οπιούχα ατόμων, με τη δημιουργία 3.000 επιπλέον θέσεων στο πρόγραμμα υποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα. Διπλασίασε τον αριθμό των Μονάδων του, μηδένισε τη λίστα αναμονής στη Θεσσαλονίκη, μείωσε τη λίστα αναμονής στην Αθήνα από 5.500 άτομα που ήταν το 2010 στα 2.800 άτομα, εξαντλώντας τις δυνατότητες που είχε για ορθή διαχείριση των … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Δημοσιεύματα Τύπου, Συνεντεύξεις τύπου

Δημοσιεύματα του Bloomberg και του Huffington Post σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους τοξικοεξαρτημένους της Αθήνας

Τα ηλεκτρονικά ειδησεογραφικά μέσα διεθνούς εμβέλειας ‘Bloomberg’ και ‘Huffington Post’ ασχολούνται σε εκτενή ρεπορτάζ τους με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα στους πληθυσμούς των εξαρτημένων χρηστών. Οι αλλαγές των τρόπων χρήσης μεταξύ των εξαρτημένων και οι δυσμενείς συνέπειες αυτών των αλλαγών, μεταξύ των οποίων και η σημαντική αύξηση της μετάδοσης HIV/AIDS μεταξύ των χρηστών ενδοφλεβίων ναρκωτικών, καταγράφονται από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι ήρθαν σε επικοινωνία με αρμόδιους στη χώρα φορείς. Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του ‘Bloomberg’ στο σύνδεσμο http://www.bloomberg.com/news/2013-01-09/greece-hiv-remedies-hit-as-crisis-shuts-drug-abuse-curb-h.html. Για να διαβάσετε το μεγαλύτερο μέρος του ρεπορτάζ στα ελληνικά πατήστε εδώ. Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του ‘Huffington Post’ στο σύνδεσμο http://www.huffingtonpost.co.uk/fragkiska-megaloudi/rising-death-in-the-streets-of-athens_b_2411003.html και την ελληνική απόδοση στο σύνδεσμο http://www.lifo.gr/team/readersdigest/35135. … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Δημοσιεύματα Τύπου

Μ. Μαλιώρη: «Από τον Αύγουστο ήξερε το υπουργείο για τον ΟΚΑΝΑ»

Τουλάχιστον τέσσερις επιστολές προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν αποστείλει οι επικεφαλής του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) από τις 30 Αυγούστου 2012 μέχρι σήμερα. Τα παραπάνω δήλωσε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κυρία Μένη Μαλιώρη με αφορμή τις δηλώσεις της υφυπουργού Υγείας κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη στο δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» (20.1.2013), ότι οι επικεφαλής του ΟΚΑΝΑ δεν έχουν ενημερώσει τους αρμοδίους για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση του Οργανισμού. Τουλάχιστον τέσσερις επιστολές προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν αποστείλει οι επικεφαλής του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) από τις 30 Αυγούστου 2012 μέχρι σήμερα σχετικά με τα οικονομικά του ΟΚΑΝΑ.Τα παραπάνω δήλωσε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κυρία Μένη Μαλιώρη με αφορμή τις δηλώσεις της υφυπουργού Υγείας κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη στο δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» (20.1.2013), ότι οι επικεφαλής του ΟΚΑΝΑ δεν … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Δημοσιεύματα Τύπου