Άρθρα

Μένη Μαλλιώρη » Άρθρα-Συνεντεύξεις

Η ώρα της κάλπης 16/4/19 – Μένη Μαλλιώρη: Υποψήφια ευρωβουλευτής «ΚΙΝ.ΑΛ.»

Δείτε το βίντεο της εκπομπής εδώ: … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Video, Άρθρα-Συνεντεύξεις, Συνεντεύξεις τύπου

H κυβέρνηση εκβιάζει για Novartis και παραγγέλνει δικαστικές αποφάσεις – in.gr

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η υποψήφια ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, Μένη Μαλλιώρη. Σε συνέντευξή της στο in.gr η κ. Μαλλιώρη αναφέρεται στο σκάνδαλο της Novartis τονίζοντας: «Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση της Novartis για τις μικροκομματικές της επιδιώξεις, για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων. Απέφυγε να ερευνήσει ουσιαστικά το πραγματικό σκάνδαλο για την εκτόξευση των τιμών των φαρμάκων, στο οποίο εμπλέκονται και Υπουργοί της, εμμένοντας στη στοχοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων». Μιλώντας για τη μεγαλύτερη ζημιά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Το ότι πήγε τόσο πίσω την οικονομία το 2015, ώστε να οδηγηθούμε στην υπογραφή και τρίτου μνημονίου. Αποτέλεσμα αυτού ήταν και είναι η καταρράκωση της μεσαίας τάξης. Περισσότερα εδώ … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Άρθρα-Συνεντεύξεις

Οι πολίτες έχουν την δύναμη και άρα τον έλεγχο των αποφάσεων

Το παράδειγμα της Αγγλίας, αν και διδακτικό, δεν ξέρω κατά πόσο θα επηρεάσει τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους. «Ας επανακτήσουμε τον έλεγχο» ήταν το σύνθημα της καμπάνιας Vote Leave της Βρετανίας (Vote Leave, take back control) που οδήγησε στο Brexit, με επιχειρήματα του τύπου «Η Ε.Ε. ήδη μας κοστίζει 350 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα, αρκετές ώστε να φτιάχνουμε ένα νοσοκομείο κάθε εβδομάδα».  Μετά το δημοψήφισμα οι επικεφαλής της εκστρατείας (Nigel Farage και Boris Johnson) παραδέχτηκαν ότι το επιχείρημα αυτό ήταν ψευδές. Ή το «Θα είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε εμπορικές συμφωνίες με όλον τον κόσμο» χωρίς βέβαια, να συνεκτιμηθεί η διαπραγματευτική ισχύς της Βρετανίας. Γιατί όπως φάνηκε, στην περίπτωση του δικτύου δορυφόρων Galileo, η Ε.Ε. αρνήθηκε τη συνέχιση συμμετοχής της Βρετανίας και θα πρέπει, εάν θέλει η Βρετανία να επανέλθει στην προ-Brexit πρόσβαση σε … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Άρθρα-Συνεντεύξεις

Στην Ελλάδα δεν συμπαθούμε την κριτική…

Σχεδόν ομόφωνα και, πάντως, με πολύ ευρεία πλειοψηφία επιλέχθηκε η πρώην πρόεδρος του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Μένη Μαλλιώρη για τη θέση του μέλους του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία (ΕΚΠΝΤ), στο οποίο θα εκπροσωπεί το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η αρμόδια επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου επέλεξε την Μένη Μαλλιώρη μεταξύ ιδιαιτέρως δυνατών υποψηφιοτήτων, γεγονός το οποίο καθιστά την εκλογή της ως μεγάλη επιτυχία για την ίδια, αλλά και για την Ελλάδα. Η Μένη Μαλλιώρη μιλάει σήμερα στην ATHENS VOICE ακριβώς για το θέμα το οποίο γνωρίζει πολύ καλά: τη θεραπευτική αντιμετώπιση των χρηστών ναρκωτικών στη χώρα μας. Κυρία Μαλλιώρη, μετά την σπουδαία επιτυχία της εισόδου σας στο Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία (ΕΚΠΝΤ), να αναμένουμε ότι θα λειάνετε αρκούντως τον τόνο … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Άρθρα-Συνεντεύξεις

Συμπόσιο για θέμα των χώρων ελεγχόμενης χρήσης-ΧΕΧ στην Ευρώπη

Η Μένη Μαλλιώρη, διακεκριμένη καθηγήτρια Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία και Υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ θα μιλήσει σήμερα στο συμπόσιο που διοργανώνει ο Δήμαρχος του Στρασβούργου και οι αρμόδιοι για τα ναρκωτικά φορείς για το σημαντικό θέμα των χώρων ελεγχόμενης χρήσης-ΧΕΧ στην Ευρώπη”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του 1ου χώρου ελεχγόμενης χρήσης στην Αθήνα έγινε το 2013 υπό την Προεδρία της Μένης Μαλλιώρη στον ΟΚΑΝΑ, έκλεισε για “πολιτικούς» λόγους 10 μήνες αργότερα και τον Μάρτιο του 2019 ψηφίσθηκε η δυνατότητα επανέναρξης λειτουργίας τέτοιων χώρων στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη λειτουργούν από χρόνια πάνω από 150 ΧΕΧ με πολύ καλά αποτελέσματα για την υγεία των χρηστών ναρκωτικών και θεωρείτε διεθνώς … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταξινομημένο σε: Άρθρα-Συνεντεύξεις, Τελευταία Νέα